Endelig jubileums lansering – Renovering av Storköksbyrån i Stockholm

Vi har lenge sett frem til lanseringen av vårt jubileumskjøkken i fargen grønngrå. I dette innlegget vil vi vise dere resultatet av vårt samarbeid med Storköksbyrån – den svenske spesialisten innen storkjøkken – og stylisten Therése Larsson. I dette samarbeidet har vi valgt kjøkkenfrontene ”Stil” i den utrolig fine fargen grønngrå. Forhåpentligvis blir du skikkelig inspirert! Les Theréses historie om hvordan renoveringen hos Storköksbyrån startet, hva som skjedde underveis og hva de synes om det ferdige resultatet. Den nye lekre fargen finner du selvsagt hos din nærmeste leverandør og på drommekjokkenet.no 


Da konsulentselskapet Storköksbyrån i Stockholm, skulle ta over et lokale som trengte total renovering, ble jeg koblet på med en gang. Mannen min Johan eier og er daglig leder i selskapet, og sammen planla vi lokalet etter hvilke behov selskapet hadde. Det var ikke kjøkken med i grunnplanen, så vi startet med å designe lokalet. Kjøkkenet plasserte vi etter hvor bjelkene var og hvordan lokalet skulle fungere optimalt som kontor for 15 personer.       “Storköksbyrån jobber med å planlegge, optimalisere og utvikle profesjonelle kjøkken i alle former. Vi vil være med og bidra til å skape holdbare løsninger, med tiltalende arbeidsplasser og attraktive kjøkkenmiljøer”, sier Johan.

Jeg foreslå et kjøkken som skulle gå langs en hel vegg på drøye 6 meter. Johan var først litt skeptisk til et så stort kjøkken, men med tanke på den store benkeoverflaten, mye plass til oppbevaring og følelsen av et profesjonelt restaurantkjøkken, landet vi til slutt på mitt forslag.

For oss er dette et drømmelokale, med magiske vinduspartier i to retninger, høyt under taket og et areal på 242 kvm. Eiendommen – som går under navnet Industricentralen – er tegnet av Ragnar Östberg, som ellers er kjent for Stockholms Stadhus (rådhuset), oppført i 1932. Eiendommen er verneverdig som ”Kulturhistoriskt Minnesmerke”, og har beholdt sitt opprinnelige preg som industribygg.

Veggen på kjøkkenet ble malt i samme fargetone som kjøkkenfrontene, for å forsterke fargen og få den til å stikke seg ut i lokalet. Et ensfarget hjørne ble svært karakteristisk, samtidig som det føltes avslappet og spennende med samme farge på alle flater. Noen dager før innflyttingen var lokalet fortsatt en byggeplass, men som alltid når noe renoveres, går det unna på slutten. Kjøkkenstammene og benkeplaten var på plass, og vannet slått på da alle på kontoret flyttet inn. De måtte vente i spenning i noen dager før frontene ble levert og montert. Det eneste problemet vi støtte på underveis, var at benkeplaten var for lang til å ta inn i heisen. Det ble løst ved at Niklas Jansson i Drømmekjøkkenet/Ballingslöv bisto med en kranbil som fikk løftet den gjennom et vindu.

Her ser du det ferdige kjøkkenet i sin helhet. Stort, innbydende og med en touch av restaurantkjøkken! Kjøkken: Fronten ”Stil” i fargen grønngrå.

Det ferdige resultatet ble belønnet med wow-reakjsoner fra hele kontoret! Vi ble så fornøyde, siden materiale- og fargevalg var så viktig for oss. Den råe rustfrie benkeplaten har en integrert vask, nedfelt kokeplate og ekstra høy bakkant. Med dette, kombinert med den grønngråe fargen, fant vi den rette stemningen i det fantastiske industrilokalet.

Siden kjøkkenet er langt, føltes det riktig med skuffefronter med linjere grep, som igjen bidrar med å holde enhetene sammen. Kjøkkenet har ingen overskap siden vi i stedet ville tydeliggjøre høyden i lokalet med en vegg malt i samme farge som frontene. Den rustfrie benkeplaten fra Røros blir på den måten mer fremtredende, som igjen passer utmerket i forhold til målet vårt om å skape en restaurantfølelse.

Til det linjere kjøkkenet valgte vi fronter uten håndtak, men med integrert grep som er med på å skape et stilrent uttrykk.

Bak kjøkkenfrontene skjuler det seg i tillegg integrert kjøleskap og fryser. Betonggulvet som lå under det slitne tregulvet, ble slipt og lakket. Da kom følelsen av industrilokale enda mer frem.
       “Vi ville skape et innbydende miljø hvor det er naturlig å samles for samtaler, møter og måltider. Både internt men også med kundene våre, folk som er på besøk og venner. Kjøkken er det sentrale i vårt selskap og vi vil at det skal avspeiles i lokalene våre”, forteller Johan

Det store spisebordet designet jeg sammen med en snekker. Ønsket var et spisebord på 3,5 meter langt og i hele planker. Vi valgte eik, som er en hard, slitesterk og genuin tresort. Det passer godt sammen med de andre, litt røffere overflatene på kjøkkenet.

“Kjøkkenet er elegant og har virkelig bidratt til økt trivsel, og det er et bra sted å samles rundt det store spisebordet. Som restaurant- og kjøkkenarkitekter elsker vi rustfritt stål og den lange, ekstra dype og slitesterke benkeplaten gir et perfekt inntrykk”, mener Johan.

/Therése Larsson

Endelig jubileums lansering – Renovering av Storköksbyrån i Stockholm

Nytt kjøkken hos den norske influenceren –
Lene Orvik

Endelig jubileums lansering – Renovering av Storköksbyrån i Stockholm

Villa Björkhaga

Nästa inlägg