Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – det ferdige resultatet!

1, 2 og 3 måneder gikk. Hele renoveringen dro mildt sagt ut på tid fordi vi hadde en del uflaks underveis, og vi måtte skyve litt på fotografering og filming …  Vi var veldig slitne i sluttfasen, men samtidig visste vi av erfaring at alle renoveringer tar lengre tid enn planlagt og at den etterlengtede belønningen ventet på oss rett rundt hjørnet. Og belønningen var selvsagt å få nyte fullt ut det nye, fine kjøkkenet vårt.

Resultatet!! Stemningen og følelsen det nye kjøkkenet gir oss nå er helt annerledes enn det var før. Rivningen av veggene i trappen fikk rommet til å danse på en helt annen måte, med mykere steg og full av behagelig energi i lyset fra øst. Tenk så mye lys betyr! De lyse nyansene vi valgte ble så behagelige til det andre interiøret og helheten. Mija ville at kjøkkenet skulle smelte inn i interiøret i huset, og ikke bare være et kjøkken. Det må jeg si hun har lykkes med!

Noe av det som bidrar til en fin følelse av ”kjøkkeninteriør” er valget av to fargenyanser. Jeg må innrømme at jeg var litt usikker på det, men valgte å stole på Mijas idé. Jeg elsker jo å ikke gjøre som alle andre. Den varmgrå kjøkkenøya er nå bundet sammen med innebygd kjøleskap og fryser i samme nyanser, som bryter helt med en elegant vegg i østersfarge. Ta en titt på den flotte benkeplaten fra Dekton, som er ton-i-ton med skapdøren. Elsker det! En annen ting er selvfølgelig at hele kjøkkenet er plassbygget og at vi ikke har valgt veggskap, men investert i rene hvite flater som inviterer til å henge opp et og annet unikt bilde, hylle eller belysning. Veggene er malt med Nordsjø Easy to clean. En farge som er tilpasset rom som kjøkken, siden den er mer slitesterk og tåler å bli tørket over.

Kjøkkenet vårt heter System 10, og er oppkalt etter den avstanden på 10 mm som rammer inn skapmodulene. De moderne linjene som systemet har, gir en fin kontrast til stilen i huset vårt, som er fra 1907. Kombinasjonen av gammelt og nytt gir en myk og stilfull, det kommer aldri til å føles stivt og kaldt. Derimot oppleves det friskt, elegant og spennende! Mijas spesialitet er å skape detaljene som bryter med ”vanlige kjøkken”. I vårt kjøkken gjorde hun dette med spesialbygde åpne hyller, satt inn mellom et par av skapmodulene. Der er det plass til brikker, fjøler og til annet kjøkkenutstyr det er verd å vise frem. Hun lagde også disse utrolig fine håndtakene til kjøleskapet og fryseren, som hun sydde for hånd. Fantastisk gjort! Et prosjekt hun for øvrig hadde flagget til å være en engangshendelse.

Vi er bare såååååå takknemlige for disse vakre håndtakene

Stylingen av hele kjøkkenet er gjort i henhold til hvordan vi faktisk lever på kjøkkenet vårt. Ikke altfor tilrettelagt og med personlige detaljer blandet med grønt og diverse småting. Hvordan kjøkkenet lever kommer dere til å se enda tydeligere i den fine filmen som ble laget av Mija, meg og familien min. Jeg kan avsløre at det var en av de morsomste jobbene jeg noen gang har gjort!

Vi har fått et fantastisk kjøkken og underveis har vi hatt et supert samarbeid med en av Sveriges dyktigste interiørdesignere, Mija Kinning. Hva mer kan en ønske seg?! Håper dere liker resultatet like mye som vi gjør! Jeg vil også bare avslutte med et spesielt STORT TAKK til Lotta og Malin på Ballingslöv i Sverige. Dere er fantastiske!

Også vil jeg takke den dyktige fotografen Marcus Lawett, for fine bilder og hele den fine gjengen fra Attractionfilm som gjorde en fantastisk jobb.

/ Daniella

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – det ferdige resultatet!

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – oppstart og renovering

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – det ferdige resultatet!

Stort og smått for
walk-In-garderoben

Nästa inlägg

There are 2 comments

Comments are closed.