Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – oppstart og renovering

Hei på dere,
Daniella Witte her. Jeg jobber som interiørstylist og har i mange år gjort spennende oppdrag for flere av Sveriges fremste interiørfirmaer. Ett av dem er Drømmekjøkkenet, hvor jeg har stylet både kjøkken og baderom. Denne gangen gjester jeg Drømmekjøkkenets blogg for å fortelle om renoveringen av mitt eget kjøkken, som ble utført hele høsten i 2017, og som var et utrolig vellykket samarbeid med interiørdesigneren Mija Kinning.

Kjøkkenet vårt var nesten 8 år gammelt og var litt slitent, men ellers var det ikke noe galt med det. Jeg er stor motstander av bruk og kast, så det krevde en fornuftig motivasjon og god plan før jeg kunne rive ned det gamle og sette inn et nytt. Og den motivasjonen hadde jeg! Vi planla en større renovering av stallen vår, hvor det også skulle bygges et kjøkken. Vi følte at det litt mer rustikke kjøkkenet ville passe perfekt inn i stilen og størrelsen i stallen, så istedenfor å rive det ut og kaste det, har vi lagret det gamle kjøkkenet for gjenbruk når stallen skal innredes.

Siden Mija og jeg er venner privat, hadde jeg en idé om et samarbeid tidlig i prosessen. Du lurer kanskje på hvorfor én interiørdesigner bruker en annen interiørdesigner? Svaret er at Mija er en av Sveriges beste på akkurat kjøkken, pluss at mannen min og jeg følte at hele renoveringen kom til å bli morsommere og mer avlastende hvis vi tok inn Mija som tredjepart – med hennes synspunkter. Rent psykologisk viste det seg å være et smart valg, – det ble mindre små krangling rundt ulike beslutninger og småting.  I tillegg ble det ti ganger morsommere å gjøre jobben, sammen med en så inspirerende person som henne, til tross for alle de tunge prosjektene.

Da Mija kom med sitt første forlag, ble jeg så glad! Hun hadde forstått rommets største ulempe, nemlig mangelen på lys. Forslaget var å rive veggen mot trappene som tidligere var gjemt bak en vegg og som førte opp til andre etasje og ned til kjelleren. I trappen var det også et vindu, som nå kunne tillegge et magisk morgenlys til det nye kjøkkenet vårt. Kjøkkeninngangen fra utsiden skulle også bli ganske annerledes, og følelsen av å komme nærmere hagen ble så tydelig gjennom tegningene. Selvfølgelig kjøpte vi idéen med en gang!

Planløsningen Mija hadde laget over kjøkkenet, innebar en lang innredning langs hele vindusveggen, med en kjøkkenøy i midten. På den veggen hvor vi tidligere hadde komfyren, skulle det plasseres et ensomt møbel for å løfte interiøret. For Mija var det viktig at kjøkkenet ikke bare føltes som et kjøkken, men mer som en del av interiøret. Vi likte også den idéen. Ett fargeforslag var to forskjellige nyanser i grått og sand. Disse falt vi også for. Det eneste vi endret på var å bestille benkeplate i rustfritt stål fremfor en variant i gråoljet tre på kjøkkenøya. Også ble to oppvaskmaskiner lagt inn i tegningene, etter ønske fra min kjære mann Fredrik. Mitt ønske om kobbervask og kobberkran ble også oppfylt. Det var litt vanskelig å finne et pent eksemplar, men til slutt fant vi et superfint alternativ, som ble som et smykke i det nye kjøkkenet.

Så var vi i gang. Det var ikke like enkelt som vi hadde trodd, og vi fikk noen utfordringer underveis, men det ble ferdig til slutt og siden har det blitt stylet, fotografert og filmet for Drømmekjøkkenets katalog og markedsmateriell. I skrivende stund føler vi oss superfornøyde og glade for at vi har så fint kjøkken. Sjekk ut det ferdige resultatet!

Klem fra Daniella

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – oppstart og renovering

Drømmekjøkkenet pa Mallorca del 2 –
by Mija Kinning

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – oppstart og renovering

Daniella Wittes nye kjøkken, sammen med mija kinning – det ferdige resultatet!

Nästa inlägg