Hjemme hos Martin Nygren –
part 1

I nærheten av Ballingslöv i Sverige ble ideen om et husprosjekt født, som viste seg å bli noe utover det vanlige.

Det fantes en klar visjon om både utseende og stemning allerede fra starten av, med inspirasjon hentet fra flere tidligere hjem, reiser og steder. Sammen med husets eiere har vi tenkt å ta med leserne på en morsom, og for oss en annerledes reise i to deler. Denne ”Hjemme hos reportasjen”  handler om bygging av et hus, fra idé til ferdig resultat. Her i første innlegg får du møte hovedpersonen selv, og du blir guidet i hvordan man bør tenke for å virkeliggjøre husdrømmene sine. Det er helt åpenbart at det er detaljene som gjør det hele til et harmonisk hjem.

Navn: Martin Nygren
Alder: 45 år
Bor: Skepparslöv, utenfor Kristianstad i Skåne i Sverige.

Gjor: Martin driver blant annet restauranten Borgmästargården, møbler selskapet Feel Free Design og er en sann entreprenør med smak for det gode livet. Lever for balanse og opplevelser! Er alltid på farten med nye idéer i sikte …

Her under får du Martins egen historie om hvordan prosjektet startet;
Å få bygge et hus fra bunnen av er å realisere en drøm. Å kunne gjøre det sammen med broren min, som er snekker, er en fest. Uten ham, håndverket og kunnskapen , hadde det aldri vært mulig å realisere alle idéene jeg/vi hadde. Og når man i tillegg er privilegert med en venn som er arkitekt og har en engels tålmodighet, ja kom det til slutt en ferdig tegning som du skal få se her under.

Tanken på å bygge har eksistert en stund, men ble raskt virkelighet da broren min bestemte seg for å dele opp den store tomta han bor på. En utmerket beliggenhet! Tomten ligger på landet men i nærheten til en by med alle muligheter og tilbud som en trenger. Dette var min sjanse til å virkeliggjøre husdrømmen. Visjonen var klar, en åpen planløsning med loft og mange vinduer for å få inn masse naturlig lys, også skulle kjøkkenet bli hovedområdet i huset. Utvendig; – veldig enkelt og strippet for så å få en wow-opplevelse når du går inn.

Forsiden av huset ovenfra, og baksiden med fantastiske glasspartier nede. Det kommer tydelig frem at bygningen er påvirket av en tradisjonell låve.

Et sosialt hjem var min primære tanke og ønske, samtidig som det skulle være mitt ”tempel” for velvære og å hente seg inn. Med en åpen planløsning visste jeg at jeg ville få en perfekt kombinasjon.

Her ser du den fremtidige stuen, kjøkkenet og et loft som til slutt ble ”kinoloft”.

En nærmere titt på de sorte glasspartiene for fremtidig bespisning. Partiet sørger for naturlig lys og denne løsningen synes jeg integrerer den sosiale plassen i huset mye bedre enn for eksempel et uterom.

I alle år har jeg samlet mye inspirasjon gjennom / fra ulike steder jeg har bodd og fra reiser. Materialvalg, fargeskalaer, detaljer med mer som på et eller annet vis har etset seg fast i hukommelsen min. Siden har jeg satt sammen disse puslespillbitene til min egen visjon om et hjem. For meg er en sammenhengende fargeskala og enhetlig materialvalg viktig for å få helhet og harmoni i rommet. Belysning er også ekstremt viktig, og kul vitenskap, å faktisk planlegge og visualisere lyssetting på et tidlig stadium, er et av de beste tipsene jeg har.

En smugtitt på kjøkkenet, legg merke til spotlightskinnen som jeg har valgt å frese inn i taket, for et minimalistisk uttrykk.

Dette er mitt Moodboard for alle de åpne flatene i huset – kjøkken, spisestue, stue og begge loftene.

Og denne er for baderommet, og som du ser passer alle farger og materialer sammen med Moodboardet over.  Det eneste som skiller seg ut er messingdetaljene, som er med på å gi baderommet en ekstra touch som skiller seg ut.

Jeg elsker naturmaterialer som tre, stein og betong. Materialer som tåler tidens tann, og aldres med verdighet. Det samme gjelder fargevalgene, som er dempet og gjennomgående i hele huset. Det formidler en følelse av ro og gir en  lun helhet. Allerede i neste innlegg får du se det ferdige resultatet for hele huset. Vi lover en bildeflom av både kjøkkenet, badet og selvfølgelig masse interiørinspirasjon.

Velkommen tilbake  på Fredag!

Hjemme hos Martin Nygren – part 1

NYHET S45 – Unik kjøkkenøy med minimalistisk og rent uttrykk!

Hjemme hos Martin Nygren – part 1

Hjemme hos Martin Nygren –
part 2

Nästa inlägg