Hjemm hos Martin Nygren –
part 3

Siste del av reportasjen hjemme hos Villa Nygren er her!

Få også med deg Martin på Instagram, for masse inspirasjon:   @martin_nygren

Resultatet for hele huset overgår mine egne forventninger. Også er det viktig å påpeke at det tar tid å skape et hjem. Jeg vil bo meg inn for å siden legge til de små detaljene som gjør det lille ekstra.

For at du skal kunne kjenne flyten i huset så godt som mulig, starter vi ved inngangen. Her kommer umiddelbart min forkjærlighet for naturmaterialer frem – og det er også husets røde tråd. Gulvet er slipt betong og veggene er malt i grå kalkmaling for å få en pusset og rått uttrykk. Naturlig  uperfekt eleganse!

Husets midtpunkt – selve sentrum – er bokstavelig talt den sosiale oasen, der røff betong og kalkfarge møter varmt lær, detaljer i eik og kalkstein. Siden både broren min og jeg har en brennende interesse for spesialløsninger og elsker interiørdesign, er det mer eller mindre ingenting i huset som er ”standard”. Mange interiørmessige detaljer er tegnet og spesiallaget av et møbelsnekkeri, for å passe inn i prosjektet Villa Nygren. Blant annet hele taket i hvitpigmentert eik, trappene til loftene og benken til den sentrale, sjenerøse peisen, som trolig er det mest elskede ”møbelet” i huset.

Kjøkkenet er for meg selve hjertet i hjemmet. Det pleier alltid å være det naturlige samlingsstedet. Allerede da jeg lagde skisserte den første planløsningen, var kjøkkenet høyt prioritert. Det skulle være en selvfølgelig del av det store sosiale rommet i første etasje, åpent og helt integrert med det øvrige interiøret. Nøkkelordene var solide materialvalg og følelsen av godt håndverk, strippet og tidløst med samme fargeskala som baderommet, for å skape en harmonisk helhet i husets mest brukte rom.

Jag har valt luckan Bistro i Lindblomsgrön med System 10. De smale avstandsstykkene passer til resten av interiøret i huset, siden det rammer inn kjøkkenets moduler og gir meg den møbelfølelsen jeg elsker. Håndtakene i krom og brunt skinn er fine detaljer og sist men ikke minst, den vakre benkeplaten i komposittstein i beige toner.

Spisestuen, med de store sorte glasspartiene, vil i det varme og grønnkledde sommerhalvåret, kommer til å gi en følelse av ute når du er inne, og inne når du er ute.

Som avslutning på hele denne reportasjen, vil jeg si at jeg er en uhelbredelig møbelromatiker. Når jeg forelsker meg i et møbel, blir det med meg og finner alltid sin plass. Finner jeg ikke det jeg ser etter, endrer jeg gjerne litt på et brukt møbel eller tegner et eget, og får det laget. Kvalitet og klassikere er alltid vinnere og ”less is always more”. Legg til din egen touch og bry deg ikke om hva trenden sier akkurat nå. Bygger du, er det sannsynlig at du vil bruke en betydelig del av livet ditt i det miljøet. For meg er ensartede naturlige materialvalg og sammensatte fargeskala i kombinasjon med gjennomtenkt lyssetting de viktigste dele i et hjem. Mitt hjem er min borg, og jeg elsker hjemmet mitt hver eneste dag.

/ Martin Nygren

Hjemm hos Martin Nygren – part 3

Hjemme hos Martin Nygren –
part 2

Hjemm hos Martin Nygren – part 3

SHAKERSTILEN – EN LANDLIG STIL MED MINIMALISTISK TOUCH

Nästa inlägg