Huset i Gunnarp får nytt kjøkken!

Vi har alltid sagt at vi ønsker å bo i et gammelt hus med en helt egen historie. Sånn ble det!
Huset ble bygget i 1924 av Pågens-familien og har inneholdt både kaffebrenneri, feriehjem og et interneringslager etter andre verdenskrig. De siste 30 årene har huset vært i privat eie. Det ligger ute på landsbygda i Gunnarp med egen skog og en bekk som rinner gjennom hagen. Uteområdet var det første vi falt for da vi bestemte oss for å flytte inn for 9 år siden. Renovering har pågått i alle disse årene, og endelig var det på tide å se på kjøkkenet.

Jeg har alltid hatt et ønske om selv å være med på å bygge mitt kjøkken. Takket være Ballingslöv og gode venner ble dette gjennomførbart. Det har på mange måter vært en verdifull og spennende reise – vi har lært den «harde veien», ofte med «gjør om gjør rett» som motto, da hverken jeg eller min mann er vante snekkere. Kan nok kalle oss for skikkelige amatører. Takket være fantastiske venner har det allikevel gått framover, og til slutt har det blitt et kjøkken vi er skikkelig stolte over!

Vårt gamle kjøkken med utlagte filleryer for å se om vi fikk plass til en kjøkkenøy.

I mars startet vi rivingen av spiskammerset fra 1924.

Vi startet med å rive det gamle kjøkkenet i mars 2021, et betydelig større prosjekt enn hva vi hadde sett for oss. Vår tidligere kjøkkenbenk gikk langs veggene og et stort innbygd spiskammers fra 1924 tok mye av gulvplassen. Først rev vi spiskammerset, så fjernet vi gulvflisene – håpet var å finne et godt bevart tregulv med patina, som med litt sliping kunne bli som nytt. Så enkelt var det selvsagt ikke. Riv opp alt, tøm, lekte opp, isolere, finne, bestemme seg for et nytt gulv, legge nytt gulv, lute og smør det inn med hvitsåpe. Allerede her ble tidsplanen utfordret i forhold til opprinnelig plan.

Vårt nye gulv lagt ut foran huset – sortert for å enkelt finne riktig lengde.

Påbegynt gulvlegging.

Tidligere plater på veggene ble plukket ned og taket ble senket – dette for å få inn flere lyskilder. Planen var å rive en bærevegg og gjøre kjøkkenet til et stort rom, men da vi startet rivingen dukket det opp to vakre teglhvelv i veggene. I dårlig stand, men disse var vi bare nødt til å bevare – de gir nå kjøkkenet særpreg med masse sjarme. Vi bor et steinkast fra Tegelverket Gunnarp, teglet som huset er bygget av. Da vi oppdaget teglet måtte vi tenke nytt. Tanken i starten var å flislegge veggene på kjøkkenet og kjøre en mer industriell stil, men vi valgte å tone ned øvrige vegger og ikke blande inn for mange materialer.  Teglen setter stilen!

Vår venn Stefan, som besitter kunnskapen i denne renoveringen, plasserer gipsplater i taket.

Vi brukte ”vanlig” lut og hvitolje på grangulvet for å få en lysegrå nyanse og renoveringen medførte sliping og maling av alle vinduer. Heldigvis var det sommer!

En av tegningene som ble valgt bort.

Tegningen vi valgte. Jeg ønsket en forandring fra det tidligere kjøkkenet som gikk langs veggen.Skal vi først renovere kjøkkenet, får det skje noe nytt. Litt urolig for om det ble for trangt rundt, men en kjøkkenøy føltes helt rett. Etter mange gode tegninger fra Ballingslöv valgte vi å gå for tegningen med kjøkkenøy. Med en kjøkkenøy ville våre flott vinduer komme fram på en enda bedre måte. Ingen overskap, men et innbygd spiskammers i vår gamle teglgang.

Grunnarbeidet var unnagjort i løpet av noen måneder. VVS og elektriker hadde gjort ferdig sitt forarbeide. Vi hadde fått et varmt og hyggelig gulv, tak og vegger på plass. Maling av gamle elementer, vindu og nye vegger var ferdig. Lastebilen med vårt nye kjøkken ankom!

I begynnelsen av neste uke kommer innlegget der du kan se det ferdige resultatet, vi sees da!

/ Drømmekjøkkenet

Huset i Gunnarp får nytt kjøkken!

Luhrsjöladan – Stylisten tipser!

Huset i Gunnarp får nytt kjøkken!

HUSET I GUNNARP – NÅ ER KJØKKENET ENDELIG PÅ PLASS!

Nästa inlägg