Luhrsjöladan – Stylisten tipser!

Det er mange valg å ta når man skal planlegge og innrede et nytt kjøkken. Man ønsker gjerne en helhet samtidig som det er mange detaljer som skal på plass. Følg med på Pernilla Nilssons ti beste tips for å få et bærekraftig og hyggelig kjøkken du kan leve lenge med.

TIPS 1 – Bland gjerne materialer
Vi valgte malte overflater i jordnære nyanser til vårt kjøkken, men når det kommer til detaljer har vi valgt tre. Tre gir varme og en ekte følelse. Et par skjærefjøler, noen vaskeredskaper i naturmaterialer, knaggrekke og sittebenk er ting som myker opp innredningen i kjøkkenet.

TIPS 2 – Ta naturen inn i kjøkkenet
En enkel kvist fra hagen kan løfte et helt rom. Jeg velger også å la sesongens grønnsaker ligge fremme. Dette inspirerer meg til å være kreativ i kjøkkenet.

TIPS 3 – Gi plass for en knaggrekke
For meg personlig er ikke kjøkkenet komplett uten en knaggrekke. Jeg elsker å ha plass til vakre gjenstander som brukes ofte. Her henger forklær, kjøkkenhåndklær, grytekluter,saks ol. Om du mangler veggplass, kan en stang med S-kroker ved kortsiden av kjøkkeninnredningen være et godt alternativ.

TIPS 4 – Varier mellom åpen og skjult oppbevaring
En åpen hylle gir plass til personlighet. Hyllen i den store kjøkkenøya er perfekt for å viser fram ting jeg er glad i og ønsker å ha i nærheten. Akkurat nå er det favorittkokebøker,en håndlaget tallerken og et loppisfunn som får plassen. Å blande inn hyller på denne måten gir dynamikk i innredningen samtidig som det er praktisk og vakkert.

TIPS 5 – Sats på secondhand
Ulike stoler rundt kjøkkenbordet er sjarmerende. Vi blander arvegods med loppisfunn i tillegg til noen gjennomtenkte nyinnkjøp. Eldre møbler har en historie, og da kommer hjemmekosen på kjøpet. Dessuten er det kult å ha noe som gjør akkurat ditt kjøkken unikt.

TIPS 6 – Vis fram dine vakreste kopper
Vitrineskapet, som er bygget inn i veggen, har akkurat som kjøkkenøya en miks av åpen og skjult oppbevaring. Her ser du keramikk, glass og kopper også når det ikke er i bruk. Det blir ekstra fint når man setter på lyset i skapet. Nederst er det uttrekkbare skuffer med god plass til duker, servietter, bestikk og store serveringsfat.

TIPS 7 – Tenk praktisk og gi plass til rotet
I et kjøkken med åpen planløsning kan man ikke bare lukke døren til oppvasken. Dette var årsaken til at vi valgte en solid vask med god dybde. Det er deilig med armslag når store gryter og brett skal vaskes, det fungerer dessuten perfekt i de tilfellene oppvaskmaskinen ikke er tømt, og du raskt vil sette unna skitne kopper.

TIPS 8 – Finn riktige håndtak
Diskrete detaljer eller design som drar blikket til seg. Når det gjelder knotter og håndtak kan du virkelig skape stilen på kjøkkenet. Mitt tips er å velge ut ifra helheten og inntrykket du ønsker å gi. Vårt valgt ble et enkelt, tidløst håndtak som passer fint til den rustfrie grepslisten på døren Line. Skapdørene i kjøkkenøya har skjulte push-beslag og åpnes med et lett trykk.

TIPS 9 – Hold fast i fargepalletten
La gjerne farge- og materialvalg gå igjen flere steder i huset. Det er et bra knep om man ønsker helhet. Vi har varmgrå innredning i både kjøkken, baderom og vaskerom. Dessuten tar vi igjen benkeplaten på gjestetoalettet.

TIPS 10 – Løft blikket
Synsinntrykket gjør mye for følelsen i et kjøkken. Hva ønsker du å framheve? Prøv deg fram når du planlegger kjøkkenet og tenk på hva du vil legge vekt på.

 

Med Pernillas stylingtips sier vi takk til Luhrsjöladan og hennes tre herlige innlegg i hverdagsgledebloggen!
Vi håper og tror at dette nybygde huset har inspirert mange av våre lesere.

 

/ Drømmekjøkkenet

Luhrsjöladan – Stylisten tipser!

VELKOMMEN TILBAKE TIL LUHRSJÖLADAN OG HUSETS BADEROM

Luhrsjöladan – Stylisten tipser!

Huset i Gunnarp får nytt kjøkken!

Nästa inlägg