Renovering av ett hus
fra 60-tallet – Del 2

Kjøkkenet er ferdig!

Vi kommer rett inn i den østersbeige kjøkkenet med skjulte oppbevaringsløsninger og en sjenerøs benkeplate. Fargen ble varm og passer perfekt til steingulvet, eikeparketten og den mørke benkeplaten. Den behagelige fargen bidrar til en helhet med resten av hjemmet der veggene er malt i litt dovne, skitne pasteller.

Til skapdørene falt valget på lærhåndtak og en spesialsydd pute – også i lær – til sittebenken. Det gir en helt spesiell følelse og stemning. Med tiden kommer læret til å eldes og får en vakker patina.
”Det har blitt et veldig hyggelig sted å ”henge” når vi lager mat, og veldig deilig å ligge i og myse mot kveldssola”, forteller Carolina, mammaen i familien Håkanson.

De glatte kjøkkendørene føles helt riktig i rekkehuset med arkitektur fra 60-tallet, med rette linjer og store firkantede vinduer. Med syv høyskap på rekke, som avrundes med en sittebenk, ble en veldig stilren løsning.
   ”Akkurat den delen synes jeg er veldig unik, siden kunden valgte å gå for spesialmål for å få til en optimal løsning for sitt kjøkken. En av styrkene våre i Drømmekjøkkenet, er å kunne gjøre nesten alle skap i sortimentet vårt etter spesialmål for den kunden som ønsker det”, sier Niklas Jansson som har hjulpet til med designet av kjøkkenet.

Det er sosialt å ha en plass der alle i familien gjerne setter seg, enten for en rask frokost, et mellommåltid eller et glass vin med dertil gode oster, mens maten lages.
   ”Den store steinplaten som utgjør ”baren” vår, er også vår primære arbeidsplass og som vi er veldig fornøyde med”, sier Carolina.

”Jeg synes vi lykkes veldig bra med å fange opp kundens ønsker og tilpasse produktene våre etter det. Vi valgte smarte løsninger fra Siemens, med deres store komfyr, kombinert med mikro og planlimt koketopp, for å få så mye plass som mulig til oppbevaring”, forteller Niklas.

Kjøkkenet er veldig sentralt og grenser til både entréen, inngangen og spisestuen/stuen.
”Det beste med kjøkkenet er tilgangen til spisestuen og videre til uteplassen. Også er vi veldig fornøyde med designet og funksjonaliteten til materialene”, sier Carolina.

Peisen er spesialbestilt fra ”Eld & Form” i Sverige. Den er på en måte en forlengelse av kjøkkenet. Den pussede muren fikk derfor fortsette på oversiden av kjøkkenbenken. En forhøyet bakkant gjør at veggen beskyttes mot matsprut. Familien kan hygge seg med peisen både fra sofagruppen, spiseplassen og fra kjøkkenet.
    ”Fremfor alt bidrar peisen til høy ”hyggefaktor”, men den er også utrolig fin”, synes familien Håkanson.

/Therése Larsson

Renovering av ett hus  fra 60-tallet – Del 2

Renovering av et hus
fra 60-tallet – Del 1

Renovering av ett hus  fra 60-tallet – Del 2

Vårt første hus – en totalrenovering

Nästa inlägg