Vårt første hus – en totalrenovering

Valerie Aflalo heter jeg og er klesdesigner, blogger og småbarnsmamma. Akkurat nå er jeg og familien min midt oppe i et stort renoveringsprosjekt, som jeg tenkte jeg skulle ta dere med på.

For litt over ett år siden, kjøpte vi vårt aller første hus. Vi hadde til da sett på 50 ulike objekter før vi til slutt bestemte oss for hvor vi ville bo. En søndag var vi på visning på et hus i Enskede, som vi egentlig ikke hadde tenkt å se på fordi vi ikke syntes huset ikke så ut til å være i nærheten av det vi så etter, i følge bildene. Branngult med brune kanter og form som en skoeske med mange rare rom. Med andre ord, ikke hva vi så etter i det hele tatt! Vi hadde bodd i byen i mange år, og sist i Vasastan i Stockholm, i en vakker leilighet fra forrige århundre med mange fine tidstypiske detaljer. Her var det heller motsatt. Men all letingen vår hadde lært oss at beliggenheten var viktig og at akkurat beliggenheten er noe vi aldri kan endre på, og her var det akkurat beliggenheten vi falt for. Høyt oppe på en ås, en ganske stor og koselig hage med mange epletrær og i en liten gate med lite trafikk. Stedet var magisk. Men huset som ble bygget på 40-tallet var i katastrofal stand…

Husets fasade på et tidlig stadium av renoveringen.

Etter nøye overveielse, bestemte vi oss for at huset hadde potensiale, mest fordi ikke andre syntes å se det. Vi så for oss huset med nye vinduer, ny fasade og ny og forbedret planløsning. Vi ville ha et stort kjøkken hvor vi kunne lage mat og henge med venner, og en koselig stue hvor familien kunne koble av og samle energi. Andre etasje kunne enkelt gjøres om til fire soverom, slik at alle barna kunne få hver sitt – det bare måtte vi ha. To baderom, hvor det ene var litt større. Ja dette kunne faktisk funke, og bli ordentlig bra.

Renoveringen settes i gang, og det tar sin tid med byggetillatelsen som forsinker hele byggeprosjektet og dermed kjøkkenkonstruksjonen. Vi lengter etter å få flytte inn, men tiden går og de som skal godkjenne byggesaken har fullt opp med saker på skrivebordet. Tre måneder senere, og etter mange endringer, blir det endelig klart og vi tar det første spadetaket. Lykke! Nå vet vi litt bedre hvor mye plass vi har til kjøkkenet, og til min lykke får vi nå det store kjøkkenet vi alltid har drømt om!

Prosjektet med nye vinduer, åpne rom og mye innslipp av lys begynner å bli virkelighet.erklighet.

Inspirasjonsbilde til kjøkkenet til venstre, og en av mine døtre i det fremtidige kjøkkenet til høyre.

Inspirasjon til benkeplate til venstre og integrert kjøl/frys i fargen peppergrå til høyre.

Det første vi gjorde var å tenke på kjøkkenet og hvordan vi ville at det skulle være. Jeg så raskt gjennom Drømmekjøkkenets stilige kjøkkenutvalg og fikk verdens beste hjelp. Vi fikk hjelp til å skape og tegne vårt nye drømmekjøkken, fra tanke og idé og til en konkret planskisse. Vi var inspirert av tanken om at kjøkkenet skulle være et ”ikke-kjøkken”, men et kjøkken som smelter inn i rommet og blir en del av interiøret. Valget falt da selvsagt på Drømmekjøkkenets nye System 10 og Bistro skapdører i nyansen varmgrå. Til dette ønsket vi å bryte litt og valgte derfor en annen nyanse på dørene til det integrerte kjøleskapet og fryseren – i nyansen peppergrå. Valget av benkeplate landet på Dekton Keyla, i en varm sort/brun nyanse, som passet perfekt til skapdørene. Mannen min, Johan, ville ha en dobbel komfyr,  – for hvor ofte har man hatt mulighet til å ha en stek i ovnen, samtidig som man steker en kake til dessert? Derfor måtte det bare bli sånn!

Under ser dere tegningene Drømmekjøkkenet lagde til oss, av vårt fremtidige kjøkken. En av fordelene med Drømmekjøkkenet et at du får svært virkelighetstroe tegninger, som bekrefter at kjøkkendrømmen din kommer til å bli akkurat slik du ønsker deg!

Nedenfor får du en sneakpeak av kjøkkenet. Det gjemmer seg der, under all plasten, pappen og byggematerialene…

Og ikke bare skapte vi kjøkkenet vi drømte om, Drømmekjøkkenet hjalp oss også med det vi drømte om i forhold til de to badene våre. Til det største baderommet i underetasjen valgte vi en peppergrå modul fra serien Bright med skuffer for oppbevaring og en åpen hylle hvor du kan ha håndklær eller en kurv med ting i. Så pent! Benkeplaten er til å dø av, det er også Dekton med Aura – som er min favoritt – som er hvit med et stort spraglete sort mønster. Ved badekaret valgte vi å ramme inn med en stor steinskive i samme materiale, og på gulvet landet valget på betongplater.

Om noen uker flytter vi inn, og du kan tro vi har ventet og lengtet etter at 6 måneders renovering til slutt ble til ett år! Jeg kikker inn her igjen så snart alt er klart, og da får du se det ferdige resultatet.

/ Valerie

Vårt første hus – en totalrenovering

Renovering av ett hus
fra 60-tallet – Del 2

Vårt første hus – en totalrenovering

Vårt første hus – det ferdige resultatet

Nästa inlägg