VELKOMMEN TILBAKE TIL LUHRSJÖLADAN OG HUSETS BADEROM

Velkommen tilbake til Luhrsjöladan – et nybygget låvehus tett på naturen, omkranset av kubeiter, steingjerder og en vakker badeplass. I tidligere blogginnlegg kikket vi inn i kjøkkenet – husets hjerte. Her deler husets eier, interiørstylist Pernilla Nilsson, inspirasjon og idéer til hvordan hun og mannen hennes Peter formet husets baderom og gjestetoalett.

Visjonen vår om et tidløst hjem med kloke, bærekraftige valg som vi kunne leve lenge med, har vært med oss også inn på baderommet. Vi ville at fargeskalaen skulle harmonere med den øvrige innredningen i huset, og det selvsagte valget for oss ble baderomsmøbelet Bright i samme farge som store deler av kjøkkenet, nemlig varmgrå. Fargenyansen har blitt en signatur for huset vårt. Jeg liker den så godt, siden den myker opp og tilfører varme.

Veggene er kledd med enkle, hvite fliser i størrelsen 15 x 15 cm. Fugene er i diskret grå. Det er lett å bare fokusere på valget av fliser, men fargen på fugene gjør mye for helhetsinntrykket. For å bryte av og skape mer romfølelse, er den øvre delen av veggen malt med våtromsmaling. Både tak og vegger er malt i samme grå nyanse og flisene er avsluttet i linje med døren som går ut til en adskilt del av naturtomten. På gulvet ligger store 30 x 60 klinker-fliser i samme gråmelerte tone som betonggulvet. Både vegg- og gulvfliser er flislagt på ”mursteins-vis”.

Drømmen var å lage et baderom hvor man gjerne blir en stund. Et rom hvor fargeskalaen henger sammen med øvrig innredning og der kontakten med naturen utenfor føles like selvfølgelig som i husets andre rom. Vi prioriterte bort badekar og satset på en åpen, stor og sjenerøs dusj. Nærmest altandøren i glass, er det plass til en behagelig kurvstol hvor det er godt å sitte ned en stund og bare koble helt av. I fremtiden håper vi å kunne ha en ute-dusj utenfor døren, for å hviske ut grensene enda mer mellom inne og ute. Når tre-plattingen rundt huset er på plass, tenker vi også at denne døren kommer til å bli det selvfølgelige valget etter en dupp i sjøen.

Vi ønsket oss et stort baderomspeil og valgte et som var rektangulært. Monteringen var enkel og nærmest usynlig takket være avstanden bak. Det ble et godt alternativ til innebygget speil.

For å forsterke det enkle uttrykket, valgte vi bort håndtak og servantskapets skuffer åpnes isteden med skjult push-funksjon. Skuffene gir god oversikt over alt av baderoms-produkter. For å ha det enda mer organisert, har vi blant annet brukt små trebokser som man kan få som tilbehør. Både håndkleholderne i lær og den klassiske toalettrull-holderen er fra Drømmekjøkkenets sortiment.

På det lille gjestetoalettet går baderomsmøbelet Bright i varmgrå og klassiske hvite fliser igjen. Veggene er malt i en varm beige tone og rundt i rommet går en smal nisje kledd med komposittstein, Fusion Taupe. Den samme steinen finner du som benkeplate på kjøkkenet. Nisjen ble til av en tilfeldighet, og ble en spontan beslutning vi er veldig fornøyde med. Planlegger du å bygge et baderom er et godt tips å sjekke mulighetene for å tegne dette inn fra starten av.

Hyllekanten er fin til å sette fra seg ting på eller pynte med personlig interiør som bilder, lys og planter. Mot veggen står et rundt speil, som myker opp inntrykket enda mer med sin runde form. På samme måte som på det store badet, åpnes skuffene med push-funksjon. Her valgte vi imidlertid en åpen hylle i bunnen for lettere tilgjengelig oppbevaring.

I gangen utenfor det lille toalettet er det et romslig skap gjemt bak skyvedører. Perfekt for oppbevaring av yttertøy og sko. Skyvedører gir lettere tilgang til det du vil ha bak dørene, samtidig som det skaper en diskret helhet, som vi liker. Valget vårt falt på skyvedøren Showstopper med en fin ramme rundt. Fargen vi valgte kalles steingrå, en fargenyanse som passer godt til andre naturnære toner.

 

Om en ukes tid kommer Pernilla tilbake med et siste innlegg, hvor hun vil dele flere tips og smarte løsninger.  Hjertelig velkommen da!

 

Drømmekjøkkenet AS

VELKOMMEN TILBAKE TIL LUHRSJÖLADAN OG HUSETS BADEROM

STILIG TILBEHØR OG SMARTE LØSNINGER TIL KJØKKENET

VELKOMMEN TILBAKE TIL LUHRSJÖLADAN OG HUSETS BADEROM

Luhrsjöladan – Stylisten tipser!

Nästa inlägg