Villa Björkhaga –
Vi har flyttet inn

Helt sprøtt og ufattelig, men også helt fantastisk selvfølgelig. Støvete, koselig, kaotisk men samtidig helt nydelig.

Vi bestemte oss ganske tidlig for å flytte inn i Villa Björkhaga så raskt muligheten bød seg. Vi trengte ett ferdig bad, varme og et fungerende kjøkken, og akkurat alt dette sto klart i begynnelsen av februar.

Det var akkurat som om vi dro på en helgetur, – vi tok hver vår koffert og pakket ned det som var høyst nødvendig for overnatting og det var det. Som om vi skulle tilbake hjem til foreldrene mine igjen, hvor vi hadde vært så heldig å få bo under renoveringen. Jeg forstår at mange er engstelige for dette med å bo hos foreldrene, men for vår del gikk det veldig bra. Barna trivdes som fisken i vannet og Love og jeg fant ut av og kom inn i vår hverdag i denne perioden. Mormor og morfar fikk derimot ett og annet grått hår, men nå kan vi se tilbake på alt med mye latter og gode følelser.

Det var en solfylt lørdag og vi var veldig spente alle sammen. Vannet ble koblet til bare noen få dager i forveien, så vi var faktisk ikke så sikre på at det kom til å bli noe flytting denne helgen. Som sagt, – uvirkelig! Vi flyttet bare over sengene våre, sofaen og TV-en, litt kjøkkenutstyr og fylte opp kjøleskapet med alt du kan tenke deg. Ja, også kaffe selvsagt. Kaaaafffeeeeee, som vi begge hadde gledet oss vilt til. Altså ikke selve kaffen, men å stå opp om morgenen, sette på et par kopper med vår kaffe fra vår kaffekoker i vårt kjøkken – den følelsen! Jeg lover – det føles fortsatt like magisk nå som da!

Den første uken gikk så himla fort, svosj så var det helg igjen! Våre fantastiske venner hadde invitert seg selv hjem til oss i løpet av dagen, så da jeg kom hjem fra jobben på fredag, sto alle på kjøkkenet. Musikk, levende lys, putrende gryter, familien og bestevennene – alle samlet.

Så mye kjærlighet, og nesten som i en film! Fortsatt synes Love og jeg det er vanskelig å begripe at det er vårt hjem og at vi bor og lever her.

Ekstra uvirkelig er det at vi har to vasker og verdens beste lagringsplass på kjøkkenet vårt! I neste innlegg tenker jeg at jeg skriver mer om funksjonaliteten og hvorfor vi gjorde som vi gjorde i alle valgene vi tok. Bortsett fra ett valg som jeg må fortelle om nå, siden det er så mange som har spurt meg. Det gjelder fargevalget som har navnet Grønngrå med fronten Gastro. Fargen er magisk, og med magisk mener jeg virkelig magisk! For den endrer seg veldig. Sent på kvelden og tidlig om morgenen opplever vi den grønn men midt på dagen er fargen gråere.

Vi har jo ikke bodd i huset så veldig lenge enda. Derfor har vi heller ikke hatt så mye besøk hjemme, men vi har selvsagt fått masse heiarop og komplimenter allerede. Både fra familie og venner som har fått kjenne og klemme, men også fra mange av dere som har sett kjøkkenet på bilder og film. Jeg blir like glad og rørt hver gang!

Og gjett om vi trives! Nå skal vi bare finne ut av hvor vi skal ha tingene våre. Det blir nok noen runder med flytting av glass og kjøkkenmaskiner før vi har funnet perfekt plassering for alt. Dette gjelder stylingen også, som dessverre har havnet litt ”bakpå”. Det klør i fingrene mine etter å få fikset og ordnet, men siden vi fortsatt har det meste av tingene våre nedpakket i esker, så har vi kun det mest nødvendige framme. Men ferske blomster og lys er jo blant det mest nødvendige, om du spør meg.

Vi høres snart igjen, – da skal jeg snakke mer om funksjonaliteten, materialene og valgene.

Stor klem – Amy Villa Björkhaga

Villa Björkhaga –  Vi har flyttet inn

Vårrelease

Villa Björkhaga –  Vi har flyttet inn

Renovering av et hus
fra 60-tallet – Del 1

Nästa inlägg