Villa Grå

Brødrene Nygren er entreprenørene som tar idéer og byggeprosjekter og forvandler dem til fantastiske hjem. Med Henriks anerkjente bakgrunn som snekker og håndverker, og Martins inngående kunnskap om styling og innredning, skapes utrolige resultater. Nå har brødrene fra Hanaskog utenfor Kristianstad ferdigstilt sjarmerende Villa Grå.

I februar 2018 fant jeg, Henrik, en tomt på hemnet.se som var nøyaktig det jeg lette etter. Siden jeg er en fast gjest på siden, så jeg raskt på prisen og beliggenheten at dette kunne jeg forvandle til noe ordentlig bra. Noen timer senere var tomten min, men jeg fikk ikke overta den før i september 2018. På grunn av den lange ventetiden kunne jeg skisse frem et hus som jeg følte ville bli noe utenom det vanlige. Det første spadetaket ble tatt i slutten av januar 2019, etter at alle trærne på den gjengrodde tomten hadde blitt hugget ned.

Jeg har hatt kontakt med Ballingslöv i en årrekke allerede, og ringte derfor dit og fortalte om mitt kommende husprosjekt. Det tok ikke lang tid før vi var på samme side, og prosessen med å planlegge huset var i full gang. Vi begynte med kjøkkenet, siden ble det toaletter, entre, vaskerom og walk-in closet. Dere vil få se alle resultatene her på bloggen.

Ballingslövs produkter er lette å jobbe med og har et utrolig flott design som passer meg og prosjektene mine. Se selv på resultatene under!

Prosessen har gått så lett og vært utrolig bra. Fra aller første tegning til alle produkter var på plass og montert, var service og leveranse helt på topp. Resultatet ble jo virkelig det vi hadde håpet på – noe helt utenom det vanlige.

Til kjøkkenet i Villa Grå valgte vi frontene Wood Ek slik at det skulle harmonisere med det hvitpigmenterte eikepanelet som er brukt i vegger og tak.

Som benkeplate valgte vi laminat 2386 som vi også brukte som veggplate. Vi valgte en 70 cm bred laminatplate for å få en bedre arbeidsflate.

Komfyren ble en modell med innebygget ventilator fra Siemens. Da kunne kjøkkenet vise seg fra sin aller beste side uten at en kjøkkenvifte skulle få stjele oppmerksomheten. Håndtakene er i svart metall og heter HG 70.

Vi valgte å lage en kjøkkenøy med plass til barstoler, og med direkte tilgang til uteplassen og den uforstyrrede hagen.

Jeg, Martin, synes det er veldig viktig å komme i kontakt med husets og kjøkkenets sjel. Siden skal innredningen harmonisere og forsterke denne følelsen, “Less is More”. Det er viktig at det som introduseres er relevant og troverdig i miljøet. Riktig plassering og proporsjoner på tingene er helt vesentlig. Om designvalgene spriker for mye opplever man det fort også slik. Til slutt er alltid litt kult å legge til en såkalt “statement piece”.

Det å bruke sammenfallende, balansert fargeskala, og å gjøre materialvalg som harmoniserer, er nok de tipsene jeg oftest kommer med. Jag henter mye inspirasjon fra interiørmagasiner, i tillegg til å scrolle gjennom Instagram og Pinterest. Ofte oppdager man kanskje en følelse som munner ut i en idé. Den kan man etter hvert gjøre til sin egen, og tilpasse til oppdraget.

Jeg pleier å si at kjøkkenet er husets hjerte! Jeg og broren min vokste opp på en gård der kjøkkenet var den naturlige samlingsplassen. I dag ser vi kjøkkenet som en naturlig del av huset – et rom som integreres sammen med resten for å skape en sosial oase for å være sammen, lage mat og drikke masse vin.

Villa Grå har fått fantastisk oppmerksomhet underveis gjennom hele byggeprosjektet. Jeg trodde aldri i min villeste fantasi at det skulle skrives så mye om Villa Grå i blogger og på Instagram-kontoer rundt om i verden. Det er gøy å se, og om ikke annet så inspireres man til å sette i gang nye prosjekter.

/Henrik og Martin


Følg brødrene Nygren på Instagram for å se deres kommende prosjekter @henriknygren74 og @martin_nygren

På Drømmekjøkkenets egen Instagram-konto foregår det stadig forskjellige jubileumskonkurranser hele året gjennom – følg oss der så går du ikke glipp av neste konkurranse! @drommekjokkenet

Villa Grå

Nå skal vi bare nyte huset vårt

Villa Grå

Bli inspirert av åpen innredning til ditt walk-in closet

Nästa inlägg